1 Eylül 2007 Cumartesi

Bilinmez III


Karanlık neden mi yazdırıyor bana? Gündüzleri kör oluyor düşünceler bir yalana bakmaktan.Ama gece öyle değil.Gece sessiz, gece sakin, gece huzur dolu bir tutamda korku yanında. Peki kör kime denir? Göremeyene mi yoksa düşünemeyene mi?Galiba bunun cevabı her ikiside değil ama ikisininde birleşimi.Gören göze hükmedemeyen gördüğünü düşünemeyendir kör.Ya da değil midir?Bilinmez.


Peki neden duymaz insan en yakınındakini? Çok mu duyulmak ister acaba tıpkı dinlemediği gibi.Ya da görmek isterken mi unutur bu yetisini.Belki de duyma istemez kötü zannettiği kaderini.Bilinmez. Cevaplar vermek kolay değildir belki de.Belki de öyledir.Buna kim karar verir? Cevabı arayan mı yoksa soruyu soran mı? Ya soruyu cevabı arayan sorduysa ya soruda cevapda saçmaysa.Peki buna kim karar verebilir? Bilinmez.


Sessizliği dinlemek mi tercihidir insanın yoksa sessizliğe boyun eğip kaybolmak mıdır kaderi? Neden susar insan başka bir insandan korktuğu için mi yoksa gereğinden çok fazla şey bildiği için mi? Bilinmez.


İnsanda ki bu görünüş gerçek midir? Giydiği elbiseler mi belli eder gerçek kişiliğini.Peki özgürlük müdür bunun ismi? Özgür olabildiği kadar insan mıdır kişi? Ya da farklı olabilmek mi özgürlüktür? Görüyormuş gibi yapıp görememek başkalarını duymak istememek midir? Nedir sessizliğe hükmetmek? Bilinmez.

Hiç yorum yok: